Blog Sayfaları

6 Aralık 2012 Perşembe

Lahana sarması

Benim hiç vazgeçmediğim çok sevdiğim sarmalar dolmalar her gün bıkmadan yiyebilirim eminim herkes benim kadar seviyor tarifimizi yazalım malzemelerimiz
1 adet küçük lahana
iç harcı için
1 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 adet domates
2 adet sivri biber
1tutam maydanoz
1 çorba kaşığı kırmızı isot veya pulbiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı reyhan
yeteri kadar tuz
300 gr yağlı  kıyma
üzeri için
2 çay kaşığı limon tuzu
2 kesme şeker
yapılışı
lahanamızı yapraklarını ayıralım 1 tencereye suyumuzu koyalım kaynayan suya lahanalarımızı koyalım yumuşaması için haşlayalım haşlanan lahanamızı süzgece alıp biraz soğuk suya tutalım ezilip dağılmaması için sarmamızın iç malzemelerini doğranacakları doğrayalım 1 tepside tüm malzemelerini karıştıralım iç harcımızı lahanalarımızın içine koyup saralım tenceremize dizelim üzerine dolma taşı veya tabak koyalım limon tuzunu şekeri koyalım üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup ateşe koyalım kaynamaya başlayınca ateşini kısalım   sarmamızın dağılmaması için suyunu çekene kadar pişirip servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner