Blog Sayfaları

6 Aralık 2012 Perşembe

Zeytin nasıl yapılır



Ve zeytin Kuranda adı geçen şifa kaynağı zeytin yağı çıkarılarak zeytinyağına dönüşen lezzettir zeytin türkiyenin her bölgesinde ayrı bir şekilde tatlandırılan zeytinin bizde ki macerasını anlatayım bizim güneydoğuda mardin urfa antep illerimzde çokça zeytin ağaçları zeytin bahçeleri vardır ve bahçelerimizden toplanan zeytinimizi nasıl yapacağız bekletmeden tarifini vereyim 10 kilo siyah biz alacalı deriz zeytin 1kilo tuz kaya tuzu olursa daha iyi olur olmazsa istediğiniz her hangi bir tuz zeytinlerimizi çekiç yardımıyla kıralım bidonumuza dolduralım üzerine tuzunu dökelim kapağını kapatalım balkonumuza bırakalım arada bidonumuzu yırgalayalım tuz her tarafına değsin diye tatlandırmak için 1 tabak bidondan zeytin çıkarıp hergün üzerine su koyup suyunu değişelim 10 gün içinde zeytinimiz tatlanmış olur tatlandırdığımız zeytinmizin üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyalım zeytinimizi yediğimiz zaman üzerine pul biber kekik nane bol limon suyu koyalım yiyelim zeytinimizi çarşıdan aldığımız siyah zeytin gibi yapmak istiyorsak zeytinimizi kırmadan bütün olarak bidonumuza koyalım üzerine tuz koyalım ilk tarifte verdiğim ölçü gibi 10 kilo zeytin 1 kilo tuz koyup kapağını kapatıp ara sıra yırgalayıp bırakalım taki çarşıdan aldığımız zeytin gibi olana kadar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner