Blog Sayfaları

6 Aralık 2012 Perşembe

Lık lıkı köfte





Bugün doğunun ve güneydoğunun çok güzel bir köftesi olan urfada lık lıkı köfte dediğimiz kalorisi yüksek olabilir fakat yediğimiz zaman iyiki  yemişim  diyeceğimiz çok hoş bir lezzetin tarifini yazalım işte
malzemelerimiz
köfte için
5 su bardağı çiğköftelik bulgur
1 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
400 gr robotta çekilmiş yağsız parça et
iç malzemesi için
500 gr yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
200 gr önceden eritilmiş kuyruk yağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
köfteleri haşlamak için
2 litre kadar su
yapılışı
birgün önceden kuyruğu kuşbaşı doğrayıp tenceremize koyalım kapağını kapatalım kuyruk ufalıp yağını tam verdikten sonra içindeki küçülen kuyruk parçalarını çıkaralım yağımız ılındıktan sonra buzdolabının alt kısmında bekletelim kıymamızı tencereye koyalım 1 tatlı kaşığı tereyağımızı veya margarinimizi ekleyelim kıymamızı kavuralım ufak doğradığımız soğanımızı ilave edelim soğanlar yumuşayana kadar kavuralım pulbiberini karabiberini ve tuzunu koyalım ateşten alalım biraz ılındıktan sonra kuyruk yağını ilave edelim iyice karıştırıp buzdolabında bekletelim ertesi günü köftemizin malzemelerini geniş bir tepsiye koyalım azar azar su alıp çiğköfte yoğurur gibi köftemizi kıvamını bulana kadar yoğuralım köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizi hafif suya ıslayıp içli köfte gibi açalım içine kuyruklu kıymamızı koyalım ağzını elimizle çevirerek kapatalım köftemize yuvarlak şekil verelim malzemelerimiz bitene kadar buşekil yapalım 2litre suyumuzu ateşe koyalım içine köftemizin dağılmaması için 1 tatlı kaşığı tuz koyalım kaynayan suyumuza köfteleri atalım kaynayınca ateşini kısalım 12 dakika kadar pişirelim servis tabağımıza alalım köftemizi sıcak olarak yiyelim bu köftenin özelliği sıcak yenmesidir kuyruk yağının donmadan yenmesi için bu köftemizi kıyma koymadan sadece erittiğimiz kuyrukla da yapabiliriz ben sade kuyrukla daha çok severim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner