Blog Sayfaları

9 Ekim 2013 Çarşamba

Cevizli Baklava



Malzemelerimiz
1 kilo hazır baklavalık yufka
400 gr iri doğranmış ceviz
500 gr sadeyağ veya tereyağı
şerbeti için
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
yapılışı
Kullandığım tepsi orta büyüklükte ufak değil 1 yufkayı tepsimizin büyüklüğünde kesiyoruz en son üzerine kapatmak için yağımızı eritiyoruz yufkalarımızın yarısını 2 sırada bir yağlıyoruz cevizlerimizi her tarafına döküyoruz kalan yufkalarımızı aynı şekilde yağlıyoruz ayırdığımız yufkayı üzerine koyuyoruz 1 bıçakla istediğimiz şekilde kesiyoruz kalan yağımızı kızdırıp üzerine döküyoruz 200 derece ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz önceden kaynattığımız sıcak şerbetimizi  sıcak baklavamızın  üzerine döküyoruz şerbetini çektikten sonra servis yapıyoruz afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner