Blog Sayfaları

8 Ekim 2013 Salı

PALIZA





Malzemelerimiz
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı su
şerbeti için
4 su bardağı soğuk su
1 su bardağı toz şeker
1 çimdik lohusa şekeri tozu veya gıda boyası
1 kase kırık buz
yapılışı

 tenceremize nişastamızı 5 su bardağı suyumuzu nişastamızı eritelim ateşe koyalım sürekli karıştırarak katılaşana kadar pişirelim 1 orta boy tepsimizi su ile ıslatalım tepsimize dökelim üzerine 1 örtü veya kapak koyalım palızamız çatlamasın diye buzdolabına koyup soğutalım şerbetini hazırlayalım 4 su bardağı soğuk suyumuzu lohusa şekeri tozunu 1 su bardağı toz şekerimizi koyup karıştıralım buzdolabında soğuyan palızamızı dilimleyelim üzerine şerbetimizi koyalım kırdığımız buz parçalarını koyup servis yapalım afiyet olsun

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner