Blog Sayfaları

26 Aralık 2013 Perşembe

Antep simit kebabı





Sevgili okuyucu bugün Antebin simit kebabını yaptım eltim Antepli olduğu için antep yemeklerini iyi yaparım onlar kadar olmasa bile işte tarifim
malzemelerimiz
400 gr yağlı kuzu veya koyun kıyması
2 çorba kaşığı simit (çiğköftelik bulgur)
1 çorba kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
4 diş sarımsak
garnitür olarak
domates ve biber
yapılışı
önce simidimizi ılık veya soğuk 1 kahve fincanı suyla ıslatalım tüm malzemelerimizi ve ıslanmış simidi derin bir kabın içinde iyice karıştırıp birbirine yedirelim istediğimiz büyüklükte parçalar alıp çöp şişe takıp şiş kebap şekli verip önceden 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyduğumuz tavamıza dizelim kebabımızı yakmadan pişirelim 1 tabağa alalım biber ve domateslerimizi tavamıza koyup pişirelim servis tabağımıza koyup servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner