Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

ÇIRPMA


MALZEMELERİ
500 GR KABAK
1 ADET KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN 
1TATLI KAŞIĞI PULBİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
KABAKLARI TUZLAMAK İÇİN
1 ATALI KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI
KABAKLARIMIZI YIKIYALIM SOYMADAN ZAR BÜYÜKLÜĞÜNDE DOĞRAYALIM BİR KABIN İÇİNE KOYALIM TUZLAYALIM SUYUNU SALMASI İÇİN 10 DAKİKA BEKLETELİM UFAK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANI TENCEREDE YAĞIMIZLA BERABER KAVURALIM KABAKLARI İKİ ELİMİZİN ARASINDA SIKARAK SOĞANLARIN ÜZERİNE EKLEYELİM 3 VEYA 5 DAKİKA HARLI ATEŞTE PİŞİRİP ALTINI KISARAK PİŞİRELİM PİŞEN YEMEĞİMİZE PULBİBER VE KARABİBER EKLEYELİM SERVİS YAPALIM AFİYET OLSUN ( BU YEMEK GÜNEYDOĞUDA BİR ÇOK İLDE YAPILIR BEN DİYARBAKIR USULU YAPTIM)




2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık.. Biz buna birde yumurta kırarak yapıyoruz.. Öyleside çok güzel oluyor..:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Oyacım bizde yumurtalısını da yaparız bunun bloğumda onun tarifide var

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner