Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

zeytinyağlı semizotu





Bismillah
her hayrın başıdır
diyelim ve tarifimize başlayalım tarifimizin 
malzemeleri
500gr doğranmış semizotu
yarım çay bardağı zeytinyağı
1adet kuru soğan
1tatlı kaşığı pirinç
2 adet rendelenmiş domates 
1 adet limonun suyu
yapılışı
tenceremize yağımızı koyalım soğanımızı ufak doğrayıp ilave edelim soğanımız pembeleşene kadar kavuralım üzerine doğranmış semizotumuzu koyalım biraz kavuralım domates rendemizi koyalım pirincimizi yıkıyalım tenceremize ekleyelim 1 su bardağı su koyalım ateşe koyup pirinçler yumuşayana kadar pişirelim limon suyunu katıp servis yapalım 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner