Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

Kürt köftesi




Bugün size Güneydoğuda hatta tüm doğuda yapılan ve çok severek yediğimiz bir köftemizin tarifini vereceğim eminim yaptığınızda sizlerde çok beğeneceksiniz lafı fazla uzatmadan tarifime geçeyim
malzemelerimiz
köfte için
2su bardağı çiğköftelik bulgur
1 su bardağı un
1çay kaşığı karabiber
ıslatmak için 2su bardağı kaynar su
sosu için
1demet maydanoz
4diş sarımsak
1çay bardağı zeytinyağı
1yemek kaşığı dolusu domates salçası
1yemek kaşığı dolusu isot veya pulbiber
yarım çay bardağı nar ekşisi
1tatlı kaşığı nane
1su bardağı su
yapılışı


çiğköftelik bulgurumuzu sıcak suyumuzla ıslatıyoruz üstünü örtüp şişmesini bekliyelim şişen bulgurumuza unumuzu ilave edip yoğuralım köfteden bir parça alıp elimizde yuvarlayalım dağılmıyorsa olmuş demektir köfte hamurumuzu cevizden küçük parçalar alıp elimizde yuvarlak toplar yapalım parmağımzla ortasına basalım çukur oluşturalım ki sosumuzu üzerine dökerken içlerine dolsun 1tencerede 2litre kadar su kaynatalım suya biraz tuz atalım ki köftelerimiz dağılmasın kaynayan suyumuza köftelerimizi atalım kaynatalım yumuşayan köftelerimizi süzgece dökelim diğer yandan köftemizin sosunu yapalım sarımsakları ezelim tavaya koyalım üzerine zeytinyağımızı koyalım kavuralım domates salçamızı isotumuzu ekleyelim biraz daha kavuralım naneyi 1 su bardağı su ilave edelim bir taşım kaynatıp ateşten alalım nar ekşisini doğradığımız maydanozu karıştıralım sosumuzu köftelerimizin üzerine dökelim karıştırıp servis yapalım afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner